Láma Mingyour Franciaországból látogatott el hozzánk a Dr. Ámbédkar Iskolába és annak néhány tanodájába, hogy megismerkedjen az itteni helyzettel, és találkozzon a gyerekekkel. A beszélgetések során Derdák Tibor, az Ámbédkar Iskola igazgatója töltötte be a tolmács szerepét. Fotók, videó és beszámolók.

A borsodnádasdi csapattal

Az ózdi Sajóvárkonyban

"A buddhizmusról beszélgettünk, és megkínáltuk bodakkal. Megkínáltuk pogácsával, ásványvízzel, sok mindent mondott a buddhizmusról. Például volt egy király, és annak volt a fia Buddha, aki nagyon kíváncsi volt a külvilágra. Egyszer kiszökött a palotából, és mikor kiment, találkozott betegséggel, szegénységgel, öregséggel és elszökött a városból. Találkozott egy nincstelennel, és azt mondta, hogy cseréljenek ruhát, és a nincstelennel rögtön megegyeztek. De amikor a nincstelen bement a városba, a katonák megállították, mert azt hitték, hogy ő a herceg. Mikor a katonák meglátták, hogy nem ő az, erre azt hitték, hogy megölte a herceget. Eközben Buddha ment az erdőben vallás után kutatva, találkozott több vallással, de ezek nem voltak neki jók. Találkozott egy olyan vallással, aminek az volt a lényege, hogy megnyissuk a belső szellemi energiákat." Varga Krisztián, Csízi Tibor, Csízi József (Putnoki tanoda)

Videó a nádasdi találkozóról

A várkonyiak meditációs kísérlete

Burai Lajos nádasdi mentorral

"Nagyon jó volt vele lenni, beszélgettünk, kérdeztünk tőle kérdéseket. És még adtunk neki elő egy cigánytáncot és azt mondta, hogy nagyon tetszett neki. Piros szoknyában és piros felsőben volt a buddhista, és megkérdeztük azt, hogy van-e családja, és azt mondta, hogy van négy gyereke. És adtunk neki vakarót, és ízlett neki. Volt ott vele egy tolmács is, mert francia a mondása."  Lázi Fruzsina (Putnoki tanoda)

Várkony: forgat az Ózdi Városi Televízió

Két nádasdi rajz