Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csoportképek L.L. Juniorral

Több mint háromszáz tanodás fiatal jelenlétében, remek hangulatban zajlott le ózdi identitásdélutánunk L.L. Juniorral. A tehetséggondozó médiaműhelyünk által készített rengeteg fotó és videófelvétel még feldolgozás alatt áll, ezért egyelőre csak a Juniorral közös csoportképek kerülnek fel a blogra. Tehát hamarosan: Junior-film és beszámolók, de addig is kövessétek bejegyzéseinket, napokon belül láthatjátok például a Tanoda-TV első adását!

A fotók változó minőségéért elnézést kérünk, kárpótlásul a képekre kattintva mindegyik megnézhető nagyobb méretben is.

Az arlói tanodásokkal

Borsodbótával

A borsodnádasdiakkal

Domaháza és Junior

A farkaslyuki ifjakkal

Hangonyi tanodásainkkal

Kelemérrel

A Bem útiakkal Ózdról

Ózd-Sajóvárkonnyal

Junior és az ózdi Petőfi út

Sajónémetivel

A sátai tanodásokkal

Junior és Putnok

A DTI Production Company Dr. Ámbédkar gimis és tanodás táncosaival

Ámbédkar gimis diákokkal Alsózsolcáról és Hegymegről

A tanoda Médiaműhelyének tagjaival

0 Tovább

A Pinceszínházban jártunk

Tanodásaink a budapesti Pinceszínházba is eljutottak: a Karaván Művészeti Alapítvány előadásában látták a Karnauhova-Brauszevics szerzőpáros Mese a tűzpiros virágról című zenés mesejátékát.

Részlet a darabból: Horváth Kristóf és Misurák Tünde

"Elmentünk Pestre kirándulni, láttunk sok érdekes dolgokat. Láttuk a hajókat, a Parlamentet, voltunk a Margit szigeten. Mindenekelőtt a színházban voltunk, ahol sok érdekes dolgot és játékokat tanultunk meg. Azt a darabot adták elő, hogy A Szépség és a Szörnyeteg, mert mi kitaláltuk. Játszottunk a színészekkel, és fényképeket csináltunk velük. Utána pedig ebédeltünk, mégpedig pizzát és nápolyit ettünk." Cseh Laura, Lakatos Klaudia (Farkaslyuki tanoda)

Arló, Hangony és Putnok gyülekezik a színház bejáratánál

Tele van a nézőtér

"Pénteken a tanodában bejelentették, hogy színházba megyünk szombaton. 8:30-kor indultunk. A buszon sajnos kétfelé válott Arló. Nagyon jó volt a buszon, hülyéskedtünk, játszottunk. Mikor Pestre érkeztünk, nagyon jó volt a levegő, és rögtön megebédeltünk. Utána mentünk a színházba. A Szépség és a Szörnyeteget láthattuk, nagyon jó volt az előadás, nagyon jól kitalálták.  Hazafelé már a hangonyiakkal is beszélgettünk, jó volt. Ez az egész progi jó volt, fantasztikus." Váradi Richárd (Arlói tanoda)

Beszélgetés és közös fotók

"Egy műsor volt, ez volt a legszebb, és a szépség és szörnyetegről szól. Jó volt a műsor, egy kicsit ijesztő volt, de nagyon jó, mert utána lehetett fényképezkedni, és utána kajáltunk, és egész jó hely volt." Harkály Dávid (Farkaslyuki tanoda)

Hangony és a Szörnyeteg

(A színdarab címe körüli zavart tisztázva: az orosz szerzőpáros eredeti meséje szolgált a későbbi, világsikerű amerikai film alapjául.)

0 Tovább

Láma Mingyour látogatása

Láma Mingyour Franciaországból látogatott el hozzánk a Dr. Ámbédkar Iskolába és annak néhány tanodájába, hogy megismerkedjen az itteni helyzettel, és találkozzon a gyerekekkel. A beszélgetések során Derdák Tibor, az Ámbédkar Iskola igazgatója töltötte be a tolmács szerepét. Fotók, videó és beszámolók.

A borsodnádasdi csapattal

Az ózdi Sajóvárkonyban

"A buddhizmusról beszélgettünk, és megkínáltuk bodakkal. Megkínáltuk pogácsával, ásványvízzel, sok mindent mondott a buddhizmusról. Például volt egy király, és annak volt a fia Buddha, aki nagyon kíváncsi volt a külvilágra. Egyszer kiszökött a palotából, és mikor kiment, találkozott betegséggel, szegénységgel, öregséggel és elszökött a városból. Találkozott egy nincstelennel, és azt mondta, hogy cseréljenek ruhát, és a nincstelennel rögtön megegyeztek. De amikor a nincstelen bement a városba, a katonák megállították, mert azt hitték, hogy ő a herceg. Mikor a katonák meglátták, hogy nem ő az, erre azt hitték, hogy megölte a herceget. Eközben Buddha ment az erdőben vallás után kutatva, találkozott több vallással, de ezek nem voltak neki jók. Találkozott egy olyan vallással, aminek az volt a lényege, hogy megnyissuk a belső szellemi energiákat." Varga Krisztián, Csízi Tibor, Csízi József (Putnoki tanoda)

Videó a nádasdi találkozóról

A várkonyiak meditációs kísérlete

Burai Lajos nádasdi mentorral

"Nagyon jó volt vele lenni, beszélgettünk, kérdeztünk tőle kérdéseket. És még adtunk neki elő egy cigánytáncot és azt mondta, hogy nagyon tetszett neki. Piros szoknyában és piros felsőben volt a buddhista, és megkérdeztük azt, hogy van-e családja, és azt mondta, hogy van négy gyereke. És adtunk neki vakarót, és ízlett neki. Volt ott vele egy tolmács is, mert francia a mondása."  Lázi Fruzsina (Putnoki tanoda)

Várkony: forgat az Ózdi Városi Televízió

Két nádasdi rajz


0 Tovább

Névjegyek Arlóból

"Sziasztok! A nevem Pap Laura, 12 éves vagyok. Nagyon szeretek énekelni, már lassan három éve éneklem. Szabadidőmben nagyon szeretek énekelni, és nagyjából tudok is. Kedves énekeseim: LL Junior, Lady Gaga, stb. Amikor éneklek, nagyon jól érzem magam. A családom, a barátaim és az ismerőseim azt a véleményt mondják, hogy nagyon tudok. A tesóim is tudnak, és ők is nagyon szeretik ezt a hobbit csinálni. Mikor hazamegyek a suliból, mindig zenéket szoktunk hallgatni. Egyszerűen ezt imádom csinálni."

"Iván vagyok. Szeretek karatézni és focizni. Azt szeretem, mikor mindig én nyerek. Mikor összeállítanak valakivel, akkor mindig én nyerek. A karate az ózdi Tesco mellett a soportcsarnokban van. Egy nagyon nagy tornateremben vagyunk. Amikor én vesztek, akkor nagyon megharagszom mindenkire."

"Mata László vagyok. Hobbim a horgászat. Szeretek futballozni, és biciklizni is szeretek. Biciklizni a bickliúton szoktam. A pályán szoktam focizni, horgászni pedig a tónál. Van horgászbotom is. Arlóban lakok."

"Én nagyon szeretek a tanodába járni, kedvenc sportom a ping-pong. Meg szeretek sétálni meg tévézni, bulizni, táncolni, facebookozni is. " Váradi Tünde

"Nagyon szeretek tévézni, bulizni, sétálni a haverokkal. Kedvenc sportom a karate és a ping-pong. Szeretek Facebookon lógni, szeretem a zenét!" Váradi Evelin

"Váradi Richárd vagyok. Már gyerekkorom óta mindenem a tánc. Ovis koromban a Ki mit tud?-on 1. helyezést értem el. Mikor bekerültem a suliba, úgy ismertek, hogy 'Táncos fiú'. A Ki mit tud?-on mindig indultam, és mindig 1. vagy 2. helyezést értem el. Amikor bekerültem LL Junior tánciskolájába, már nem indulhattam, de azért nem volt olyan nagy baj. 2 évig jártam a táncsuliba. Nagyon jól táncoltam, táncolok. Nagyon sok fellépésem volt, a legnagyobb Budapesten, amikor LL Junior háttértáncosa voltam. Azon belül vannak még álmaim, hogy világhírű táncos legyek, hogy híres emberek háttértáncosa legyek."


"Bemutatkozom: Berki Vilmos vagyok, 12 éves. Ózdon születtem. Testsúlyom 40 kg. 8 testvérem van. Sok helyen voltam, pl. Budapesten, Nyíregyházán, Miskolcon, Szlovákiában, a Balatonon. A legtöbb időmet a családommal töltöm. Anyagi helyzetben jól állunk. Kedvenc sportom az úszás. Szabadidőmet a barátaimmal töltöm. Hobbim a számítógépezés. Kedvenc állatom a macska, kutya és a nyúl. Kedvenc színem a kék és a fekete. 140 cm vagyok. Betartom a szabályokat, és tisztelek mindenkit."

0 Tovább

Sáta és a Hallássérültek Tanintézete

2011 júniusában Budapesten jártak a sátai tanodások: látogatást tettek a Hallássérültek Tanintézetében, majd siket kortársaikkal zsonglőrbemutatón és -foglalkozáson vettek részt a Népligetben.

Közös ebéd

A Tanintézet bőrdíszműves termében

"Megérkeztünk, és utána ebédeltünk velük közösen. Kimentünk az udvarra, a többiek focizni mentek, és minket az igazgatóhelyettes körbevezetett. Utána elindultunk a Népligetbe, ott a zsonglőrök előadást tartottak nekünk, utána mi is kipróbálhattuk. És aztán hazaindultunk." Váradi Béla

Együtt a Népligetben

Bemutatkozik a zsonglőrcsapat

"Megérkeztünk a busszal a siketek iskolája elé, és ott vártak minket a tanítók, és utána bementünk az iskola épületébe, és ott az ebédlőben leültünk. Nagyon finom volt az ebéd, rántott hal rizzsel, és volt egy majonézes öntet. Utána a fiúk elmentek focizni a siket gyerekekkel. Nekünk bemutatták a kollégiumokat. Végigvezettek minket. Nagyon tetszett az iskola belseje, és ahova vittek, ott be szép táskák voltak! Nagyon tetszettek nekem azok a táskák, amiket a siketek készítettek, és egy nő azt mondta, hogy mindenki átment a vizsgán." Bari Reanáta

Produkció!

Ördögbot, avagy a pörgős pálca

"Mikor megérkeztünk Budapestre a siketek iskolájába, egy kicsit féltem. Először az ebédlőbe indultunk. Nagyon csendben voltak evés közben. Utána egy fiúval mentünk ki megnézni a sportpályákat. Utána megkérdeztük, hogy beáll-e hozzánk focizni. Nagyon jó volt vele a focizás. Utána indultunk a Népligetbe a zsonglőröket megnézni. Jók voltak. Utána kipróbáhattuk az eszközöket. Nekem a pörgős pálca tetszett a legjobban. Ezután elmentünk fagyizni. Finom volt a fagyi. Aztán elbúcsúztunk a siketektől és mentünk haza. Nekem tetszett a kirándulás." Kerezsi Martin

Dobismeretek

0 Tovább

A Nemzeti Múzeum és a Csodák Palotája

Tanodásaink a tavalyi év folyamán jutottak el több csoportban a címben említett helyekre Budapesten. Alább néhány fényképet és beszámolókat közlünk a kirándulásról.

Domházi és arlói tanodásink a múzeum lépcsőin

Arlói és domaházi tanodásaink a múzeum lépcsőin

Csodák palotája: Domaháza reflexei

"Nyolc óra után indultunk Sajónémetibe, ahol fölvettük az ottani tanodás diákokat, kezdetét vette a pesti kirándulás. Megérkeztünk Budapestre, ellátogattunk a Nemzeti Múzeumba, majd elmentünk és megebédeltünk. Ebéd után a Csodák Palotája felé vettük az irányt. Sok dolgot kipróbáltunk, sokat nevettünk. elindultunk haza." Gáspár Dávid, Gáspár Márk, Mezei Dzsenifer (Hangonyi tanoda)

Arló és a villámok

Sajóvárkony lő

Tanodások Ózdról: Bem út, Sajóvárkony, Petőfi út

"08:09 perckor indultunk. Sokan rosszul lettek. 3szor megálltunk, felvettük a németieket. 5 óra hosszáig utaztunk. Bementünk a múzeumba. Unalmas volt a múzeum, kivéve a ruhákat, azok jók voltak. Utána kajáltunk, a kaja jó volt. Aztán mentünk a Csodák Palotájába, az nagyon jó volt, nagyon sok dolog volt ott.  Aztán hazaindultunk, láttunk jó pasikat, és nagyon gyorsan elment az idő, mert az Annamari szórakoztatott minket, meg felelsz-vagy-merszet játszottunk, nagyon sokat nevettünk. Aztán go haza." Farkas Szabina, Gáspár Evelin (Hangonyi tanoda)

A Petőfi út fut

Kelemér ismerkedik

Végül az alábbi videón borsodnádasdi és keleméri tanodásaink jojóznak a Millenáris parkban:

0 Tovább

Dr. Ámbédkar Tanoda

blogavatar

Írások, fotók, videók egy Ózdon és kistérségében működő tanodaprogramról, többek között a fiatalok szerkesztésében.

Utolsó kommentek